5 locaţii naturale din Judeţul Constanţa: Rezervaţia Mixtă Pădurea Hagieni

3. Rezervaţia Mixtă Pădurea Hagieni

Pe partea stângă a şoselei Mangalia – Albeşti, în dreptul km. 10 se ramifică un drum asfaltat, unde se află Rezervaţia Pădurea Hagieni.

Rezervaţia are valoare botanică şi zoologică, întinzându-se pe o suprafaţă de 392,2 ha. Peisajul, atât de deosebit de cel al litoralului situat la câţiva km, se remarcă prin valoroase piese ale patrimoniului natural dobrogean.

Se găsesc aici bălţi cu vegetaţie acvatică şi palustră, stepe pietroase aflate în plin soare, coaste şi râpe de calcar, pâlcuri de arbuşti spinoşi, luminişuri cu vegetaţie de stepă şi păduri umbroase de diferite esenţe, predominantă fiind însă o pădure naturală de tip submediteraneean.

Rezervaţia forestieră Hagieni este alcătuită din 100 de hectare de stejari, carpiniţă şi poieni, iar la vest din 28 hectare de văi stâncoase şi poieni cu specii de plante erbacee.

Pădurea este ocrotită din anul 1962, aici aflându-se numeroase specii de flori ocrotite precum vioreaua, brebenelul, brânduşa aurie, zambila, stânjenelul, bujorul, coada şoricelului, iasomia.

Citește și:

Rezervaţia Ştiinţifică Grindul Lupilor

Peştera Gura Dobrogei

 

 

 
Filed in: stiri Tags: , ,

You might like:

25 de grade, de 1 Mai, pe litoral ! 25 de grade, de 1 Mai, pe litoral !
Aproape 10.000 de turisti din Republica Moldova, asteptati pe litoral Aproape 10.000 de turisti din Republica Moldova, asteptati pe litoral
Maraton de muzica house pe litoral Maraton de muzica house pe litoral
Turismul ecumenic şi religios în judeţul Constanţa Turismul ecumenic şi religios în judeţul Constanţa
© 2022 Tips & Tricks Vacante pe Litoral. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.