Cicloturismul – o moda sanatoasa

Bicicleta poate fi folosită ca mijloc de transport nu numai în rezolvarea cu rapiditate a unor treburi zilnice, ci și în plimbările de agrement de la sfârșitul săptămânii, în excursii și expediţii.

Poate fi un tovarăș de drum, în compania căruia se străbat uneori sute de kilometri. 

Pe șoseaua asfaltată sau pe drumul îngustat de ţară, pe poteca ce se strecoară prin pădure sau pe serpentinele muntelui, turismul pe două roţi renaște astăzi, mai ales de când bicicleta a redevenit la modă. Tineretul, în special, dornic să-şi petreacă timpul liber sau o parte din vacanţe în mijlocul naturii, poate fi un adept entuziast al acestui sport, al acestei forme de turism, cel mai ieftin și nepoluant mijloc de transport.

Cicloturismul are posibilități foarte mari de acțiune: permite deplasări pe distanţe apreciabile cu o viteză net superioară drumeţiei pe jos şi contribuie la dezvoltarea fizică a organismului.

Bicicletele sunt (în general) de două feluri:

- obişnuite (de oraş sau turism); mai rezistente, confortabile, dar mai grele; cu cauciucuri groase ele prezintă multă siguranţă

- de curse: mai puţin rezistente, dar mai uşoare şi prevăzute cu dispozitive care le permit să realizeze viteze mai mari.

 
Filed in: Ghid turistic Tags: , , , , , ,

You might like:

Turismul ecumenic şi religios în judeţul Constanţa Turismul ecumenic şi religios în judeţul Constanţa
Câteva lucruri de ştiut înainte de a cumpăra o vacanţă de acasă Câteva lucruri de ştiut înainte de a cumpăra o vacanţă de acasă
© 0317 Tips & Tricks Vacante pe Litoral. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.