Trasee recomandate în Deltă

IMPORTANT! Pentru alegerea unui posibil itinerar vă atragem atenţia că localitatea Crişan (aflată pe malul drept al braţului Sulina) poate fi considerată ca o adevărată placă turnantă a Deltei, punctul optim de start către oricare parte a ei. Cel puţin opt itinerarii conduc spre cele mai pitoreşti zone ale acestei zone a Dunării.

  1. Crişan – lacul Fortuna – lacul Tatanir; cu barca. Veţi întâlni nuferi, pelicani şi alte păsări, plus prilej de pescuit.
  2. Crişan – Maliuc – Ilgan – Tulcea; călătorie cu vaporul clasic.
  3. Crişan – Mila 23 – Chisla Chiliei – Chilia Veche; cu barca.
  4. Crişan – lacul Răducu – pădurea Letea – Periprava; cu barca, pe jos sau … călare. Pe lângă pescuit, sate pescăreşti şi colonii de păsări, veţi întâlni cea mai extraordinară pădure din ţara noastră: Letea – monument al naturii.
  5. Crişan – Sulina; cu vaporul, pentru o întâlnire cu marea şi vechiul far şi un punct de plecare pentru traseul următor.
  6. Crişan (sau Sulina) – lacul Puiu – lacul Roşu – lacul Roşuleţ; cu barca sau vaporaşul local.
  7. Crişan – pădurea Caraorman – Ivancea – Sfântu Gheorghe; cu vaporul şi cu barca la o nouă întâlnire cu marea, farul vechi şi nou de la Sfântu Gheorghe, cherhanaua unde se aduc sturionii şi mai ales alt monument al naturii: pădurea Caraorman.
  8. Crişan – lacul Isacov – lacul Razelm; cu barca.

Pentru cei care cauta cazare in Crisan va recomandam linkul urmator: http://www.cazarepelitoral.ro/delta-dunarii/crisan.html

 
Filed in: Ghid turistic Tags: , , , , , , , , ,

You might like:

25 de grade, de 1 Mai, pe litoral ! 25 de grade, de 1 Mai, pe litoral !
Aproape 10.000 de turisti din Republica Moldova, asteptati pe litoral Aproape 10.000 de turisti din Republica Moldova, asteptati pe litoral
Maraton de muzica house pe litoral Maraton de muzica house pe litoral
Turismul ecumenic şi religios în judeţul Constanţa Turismul ecumenic şi religios în judeţul Constanţa
© 2024 Tips & Tricks Vacante pe Litoral. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.