Nu te descurci cu termenii pe care îi întâlneşti pe siteurile de turism?

Noi te luminăm. Oferta agenţiilor de turism este una generoasă, şi de aceea se regăsesc diverse prescurtări general-valabile pretutindeni. Astfel, deseori vei regăsi în tabelul cu tarife prescurtarea MD – mic dejun. O altă prescurtare întâlnită este DP, demipensiune, adică 2 mese pe zi – la alegere între mic dejun+pranz, sau mic dejun+cină. PC=pensiune completă – 3 mese pe zi.

Oferta hotelurilor de cel puţin 3 stele este mai cuprinzătoare, denumită ALL Inclusive, care include pe lângă cele 3 mese ale zilei şi acces la diverse facilităţi ale hotelului, cum ar fi saună, masaj sau piscină. Desigur, trebuie să verifici la fiecare unitate în parte ce include oferta respectivă pentru a nu avea neplăceri când vrei să te răsfeţi la piscină şi apoi să te trezeşti că pentru această facilitate trebuie să plăteşti ceva în plus.

Continuăm lista cu prescurtări, pe care mai găsim şi SGL, DBL. Acestea se referă la tipul de cameră, sgl înseamnă cameră single, camera în care se poate caza o singură persoană, şi de regula tariful pentru acest tip de cameră este de 85% din valoarea unei camere de 2 persoane.

Camera de tip double – sau dublă, prescurtat DBL, se referă la o cameră în care se pot acomoda 2 persoane. Tipul acestei camere se poate diferenţia în cameră twin (cuprinde 2 paturi separate) sau cu pat matrimonial (un pat mare în care dorm 2 persoane).

Camera triplă se pretează pentru familii, şi poate acomoda 3 persoane, cuprinzând un pat dublu şi un pat de o persoană, sau 3 paturi separate, în funcţie de specificul hotelului.

Totuşi, dacă în camera dublă doreşti să dormi şi cu copilul, acestuia i se poate aduce un pat suplimentar (de multe ori, contra cost). Desigur că în apartamentele hotelurilor se regăsesc şi diverse fotolii sau canapele extensibile, pe care le poţi folosi pentru prietenul cu care vii în vacanţa pe litoral.

Revin în curând cu alţi termeni, dar până atunci consultanţii agenţiei noastre, Arcadia Travel, îţi stau la dispoziţie cu orice informaţii ai nevoie pentru ca sejurul tău la malul mării să fie de neuitat.

 
Filed in: Ghid vacanta la mare Tags: , , , , , , ,

You might like:

Luna de miere la Adriano Luna de miere la Adriano

Leave a Reply

Submit Comment
© 2023 Tips & Tricks Vacante pe Litoral. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.