Vacanţa la mare: 10 lucruri importante despre camera ta video de vacanţă | partea a doua

Cazare pe litoral a publicat zilele trecute prima parte din acest ghid de achiziție a unei camere video pentru vacanță, parte în care am aflat primele 3 lucruri importante de care trebuie să avem grijă.
Astăzi, mai punem încă două peste cele trei și în partea a treia le vedem și pe restul de cinci.
Așa dar, să ii dăm drumu!

Zoom optic şi stabilizare optică

Două lucruri importante pentru filmarea noastră mai ales dacă vrem să reușim să filmăm șcene, subiecți aflați la distanță și imaginea să iasă clară, netremurată.
Închipuiți-vă că stați la acest hotel din Eforie Nord. Este puțin, dar puțin mai departe decât plaja, drept pentru care, dacă doriți să filmați din balcon ceva aflat pe malul mării, camera ar trebui să aibă….

IV. Zoom Optic

Zoom-ul optic se reprezintă cu semnul X (semnul ori matematic). El în sine nu reprezintă nimic, nu reprezintă o distanță, iar două camere cu același zoom optic nu este neapărat să filmeze la aceeași distanță maximă.
Zoomul optic inscripționat pe camere reprezintă un raport la rândul lui, raportul dintre distanța minimă focală și distanța maximă focală, distanțe la care aceasta poate filma.
Dacă o cameră are distanța minimă la 28 MM și un zoom optic de 10X, asta înseamnă că ea poate filma la o distanță maximă de 280 mm.
Cu cât distanța minimă focală e mai mică, cu atât cadrele pe care camera le poate filma sunt mai largi.
Cu cât distanța focală maximă este mai mare, cu atât crește distanța până la care camera poate surprinde șcene sau subiecți.
Cu toate acestea, o distanță focală minimă mică trage după ea și distanța focală maximă, deci trebuie găsit un balans între acestea două.

Cum spuneam, faptul că două camere au un zoom identic, nu înseamnă că au aceleași capacități.
O cameră poate avea zoom 10X, dar minim focal să fie la 38mm, lucru care face maxima focală să fie 380, adică această cameră e capabilă să prindă subiecți foarte îndepărtați.
O altă cameră, tot de 10X zoom optic, poate avea minima la 14 MM și deci maxima focală la 140 MM, iar acest lucru face acea cameră să poată surprinde cadre foarte largi, dar să nu filmeze atât de departe.

Ca regulă generală reținem că un zoom optic mare este bun, dar să fim atenți și la distanțele focale, pentru a nu fi surprinși de capacitățile camerei.

V. Stabilizare Optică

În timpul unei filmări, o mulțime de factori se pot întâmpla, factori care să ne miște camera. Mișcarea camerei duce la momente în care imaginea tremură și deci la o calitate proastă a imaginilor captate.
Dintre factorii perturbatori amintim:

  • Respirația celui care filmează;
  • Un accident care îl mișcă pe cameraman;
  • O schimbare de poziție a acestuia;
  • Deplasarea acestuia;

Și mulți alți factori ce pot apărea.

Pentru aceasta s-au pus la punct tot felul de tehnologii mecanice de înlăturare a efectului de mișcare în timpul filmării, grupate generic sub denumirea de stabilizare optică a imaginilor.
Aceste lucruri se găsesc pe piață sub diverse denumiri, dar foarte important este să ne asigurăm că aparatul cumpărat deține o astfel de tehnologie și că aceasta este realizată mecanic sau optic și nu electronic.
Dintre denumirile existente amintim:

  • IS;
  • OIS;
  • Mega OIS;
  • Steady Shot;
  • Și altele.

Concursul pentru bloggeri

Nu uitați de concursul nostru pentru bloggeri pornit ieri, 18 februarie. Vă așteptăm să intrați în concurs.

Nu ai blog?

Am o veste bună și pentru cei fără blog. Am pus o vorbă bună pentru voi la șefu ăl mare și în curând vom face un concurs și pentru cei fără blog, așa că țineți aproape și până atunci citiți blogul nostru care vă oferă o mulțime de sfaturi utile.

De asemenea, nu uitați de Cazarepelitoral.ro, unde puteți găsi oferte din ce în ce mai atractive.

 
Filed in: Ghid vacanta la mare Tags: , , , , , , ,

You might like:

25 de grade, de 1 Mai, pe litoral ! 25 de grade, de 1 Mai, pe litoral !
Bianca, aici gasesti linistea si raspunsurile de care ai nevoie! Bianca, aici gasesti linistea si raspunsurile de care ai nevoie!
Câştigă o vacanţă la mare: Rezultatele concursului Câştigă o vacanţă la mare: Rezultatele concursului
Vacanţa la mare: 10 lucruri importante la camera ta video de vacanţă| partea a treia Vacanţa la mare: 10 lucruri importante la camera ta video de vacanţă| partea a treia

Leave a Reply

Submit Comment
© 2024 Tips & Tricks Vacante pe Litoral. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.